Sport     | 09.01.2021. 16:10 |

Memeledžija: Bjelašnica trenutno pruža najbolje uslove za skijanje (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Veliki broj posjetilaca, ljubitelja planine, skijanja i zimskih sportova posjetio danas je Bjelašnicu koja u posljednjih desetak godina nije u ovom periodu godine imala ovako obilne snježne padavine. 

Kako je Feni kazao koordinator ski centra Bjelašnica-Igman Azmir Memeledžija, pandemija koronavirusa nije spriječila skijaše da se upute na bh. olimpijsku planinu koja trenutno pruža najbolje uslove za bavljenje zimskim sportovima. 

Memeledžija ističe da su uposlenici kompanije ZOI'84 dali sve od sebe da u izuzetno teškim uslovima za rad ove godine pripreme skijališta, staze, liftove i popratne sadržaje kako ski sezona na Bjelašnici i Igmanu zbog katastrofalne ekonomske situacije i nedostatka kadra ne bi propala.

- Veoma smo zadovoljni kako se sezona odvija. Posjetilaca na Bjelašnici je zaista mnogo. Ipak, moramo još jedanput apelovati na nadležne institucije da nam ukinu zabranu zapošljavanja, jer radnika trenutno nemamo dovoljno. Radimo dan i noć kako bi ispunili sve zahtjeve gostiju i skijališta, ali potrebna nam je pomoć kako bi imali još bolju i uspješniju sezonu - naglasio je Memeledžija. 

Napominje da se gosti na bh. olimpijskim planinama pridržavaju epidemioloških mjera, te da su angažovani dodatni redari koji upozoravaju sve one koji krše pravila. 

- Angažovali smo covid-redare koji upozoravaju one koji ne poštuju pravila i ne pridržavaju se distance. Apelujemo na posjetioce i skijaše da poštuju donesene mjere kako bi sve proteklo u najboljem redu i da nam svima bude dobro - poručio je. 

Dodaje da je na Bjelašnici uvedeno noćno skijanje koje se pokazalo kao pun pogodak jer se ispostavilo da veliki broj ljubitelja skijanja želi upravo taj vid usluge.

- Interes za noćno skijanje je tako velik da imamo čak probleme s gužvom na skijalištima. Pandemija koronavirusa je čak povećala interes ljudi za skijanjem jer se radi o sportu koji se odvija na otvorenom, na čistom zraku i možemo reći da je skijanje na Bjelašnici covid-free zona - zaključio je Memeledžija. 

Prema današnjim mjerenjima visina snijega na Bjelašnici iznosi 168 cm, a iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za večeras i tokom noći najavljuju i nove snježne padavine i do 25 cm.

Pogledajte https://fena.ba/video/5261

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1rXmDH1Co3pJtQLuWOIZ81Ja-7O6Z5K48?usp=sharing

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo