Kultura     | 10.01.2021. 17:57 |

Knjiga.ba - U novu godinu s novim naslovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Online knjižara Knjiga.ba najavila je nove naslove i za novu kalendarsku godinu. Za početak godine preporučuju 'Sandale' autora Bekima Sejranovića, 'Put duhovnosti' Jorge Bucay te knjigu 'Grozničavi san' čiji je autor Džordž R. R. Martin. 

Neobična i uzbudljiva knjiga 'Sandale' u početku je bila zbirka priča objavljena pod naslovom 'Fasung', a poslije deset godina je prekrojena, nadopisana i majstorski sklopljena u roman. Zajedno s romanima 'Nigdje, niotkuda' i 'Ljepši kraj', 'Sandale' čine svojevrsni triptih u kojem Sejranović na osobeno sentimentalan, samokritičan, samoironičan i pomalo narcisoidan način otkriva sebe.

U 'Putu duhovnosti' slavni argentinski psihoterapeut otkriva duhovnost, koja nije rezervirana za odabrane. Onu koja nije cilj, već je smjer kojim valja krenuti. Najjednostavnije i najvažnije jest, poručuje Bucay - početi hodati. Putevima samoovisnosti, susreta, suza i sreće, ključnima za životni rast svake osobe, Jorge Bucay proveo je čitaoce da bi otvorio još jedan: Put duhovnosti.

Knjiga 'Grozničavi san' autora Džordža R. R. Martina, avantura u srce tame koja prevazilazi najmaštovitije vampirske romane.

Kada Abner Marš, propali riječni kapetan i brodovlasnik, dobije ponudu da se uortači s bogatim aristokratom, posumnjat će da tu nešto smrdi. A kad se upozna sa avetinjski blijedim Džošuom Jorkom, čovjekom čeličnosivih očiju, znat će da je bio u pravu.

Jer Jorka nije briga što je ledena zima 1857. zbrisala gotovo sve Maršove brodove s lica zemlje. Nije ga briga ni što mu se uloženi novac neće vratiti, ni za deset godina. Jork ima sopstvene razloge što želi da proputuje silnu rijeku Misisipi uzduž i poprijeko i ti razlozi ne treba da se tiču Marša - ma koliko da su Jorkovi postupci naizgled bizarni, proizvoljni ili hiroviti.

Marš ima namjeru da odbije Jorkovu ponudu. Iza nje se krije suviše tajni i sve sluti na opasnost. Ipak, zlato je zlato, uz to mu se pruža prilika da sagradi nov brod koji bi mogao ući u historiju - a tu je i zastrašujuća žestina Jorkovog neodoljivog pogleda. Tek u toku prve plovidbe Marš shvata da se upustio u nešto zlokobnije, ali možda i plemenitije nego što je mogao da pretpostavi.

U saopćenju za javnost Leftor press team za više naslova preporučuje knjižaru na adresi Knjiga.ba

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo