Bosna i Hercegovina     | 10.01.2021. 18:52 |

Džaferović: Vučić i Krivokapić pokazali da ne poštuju Bosnu i Hercegovinu, znat ćemo se prema tome odnositi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Čestitke koje su povodom neustavnog dana bh. entiteta RS uputili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, ne poštujući odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, odraz su nepoštovanja prema državi Bosni i Hercegovini i direktan atak na njen suverenitet, izjavio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Poruke te vrste, koje nam stižu iz susjedstva, vrlo dobro razumijemo i znat ćemo se prema njima odnositi. Uvjeren sam da ove poruke usmjerene protiv Bosne i Hercegovine prate i razumiju i u Briselu i Vašingtonu.

Posebno je razočaravajuće da se premijer Crne Gore, i to nakon što su se institucije ove naše susjedne zemlje jasno i nedvosmisleno odredile o genocidu u Srebrenici i događajima iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu, priključio podršci koju zvanični Beograd pruža politici koja slavi velikosrpsku ideologiju i zla koja je ona proizvela.

Od predsjednika Mile Đukanovića očekujem da se uime Crne Gore očituje o postupku premijera Krivokapića, poručuje Džaferović u svojoj izjavi.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana