Sport     | 11.01.2021. 12:13 |

Mladi sportisti za ostvarene rezultate dobili novčanu nagradu Općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa savjetnikom Draškom Lukovićem i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić ugostio je danas uspješne mlade sportiste Benjamina i Neal Ahmedbegović.

Benjamin Ahmedbegović je mladi atletičar koji je na dvoranskom prvenstvu Federacije BiH u atletici, održanom 26. decembra 2020. godine, osvojio prvo mjesto u disciplini 60 metara u kategoriji mlađih juniora. Mlada plivačica Neal Ahmedbegović je na Zimskom državnom prvenstvu BiH u plivanju, održanom 26. decembra 2020. godine u Banja Luci, u kategoriji 100 metara delfin i seniorskoj konkurenciji takmičara, osvojila prvo mjesto. Također, na tom takmičenju, u kategoriji 100 metara kraul i 200 metara slobodno, osvojila je dva treća mjesta, saopćeno je iz Općine Centar. 

Nagrađeni sportisti, koji su ujedno i stipendisti Općine Centar, izrazili su zahvalnost Općini i načelniku Mandiću što su prepoznali njihove uspjehe i dobre rezultate, te ukratko domaćine upoznali sa problemima sa kojima se suočavaju.

Za postignute rezultate u proteklom periodu Mandić je mladim sportistima uručio skromna finansijska sredstva, te naglasio da će se u toku načelničkog mandata posebno fokusirati na poboljšanje sportske infrastrukture kako bi mladima bili omogućeni što bolji uslovi za trenažni proces, a što će svakako doprinijeti ostvarivanju još boljih rezultata.

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva koje je raspisala Općina Centar i to za dodjelu sredstava iz granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca sa područja te općine, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana