Bosna i Hercegovina     | 11.01.2021. 13:56 |

Osmanović: Zašto Vijeće ministara ne razmatra dokumente za iseljeništvo

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović na današnjoj sjednici zatražio je odgovore na pitanja zašto se na Vijeću ministara ne razmatraju dokumenti koji se odnose na iseljeništvo i dijasporu.

Također pitao je ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića šta je urađeno u prethodnih godinu dana da se afirmira saradnja s dijasporom, odnosno koliko je materijala pripremljeno i upućeno Vijeću ministara BiH.

Ministar Lučić je naglasio da je nakon preuzimanja ministarske pozicije zatekao tridesetak dokumenata koji su bili u proceduri za usvajanje na Vijeću ministara.

-  Određeni materijali su čekali potrebne saglasnosti, a među tim materijalima bili su i oni iz sektora za iseljeništvo. Nastojim da provedem dogovorenu praksu o pitanju uvrštavanja materijala na sjednice Vijeća ministara, koja podrazumijeva da svi materijali idu u proceduru nakon pribavljanja saglasnosti raznih institucija. Nekoliko dokumenata iz sektora za iseljeništvo nisu imali potrebne saglasnosti - pojasnio je Lučić.

Osmanović je odgovorio Lučiću da se ovo pitanje tiče direktno Bosne i Hercegovine, te da nema potrebe da se čeka na mišljenje entiteta.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo