Bosna i Hercegovina     | 11.01.2021. 15:43 |

Vulić podnijela krivične prijave protiv članova CIK-a

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Poslanica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić izjavila je danas u Sarajevu da je podnijela krivične prijave Tužilaštvu BiH protiv šest članova Centralne izborne komisije (CIK) i dvojice poslanika PSBiH.

Podsjetila je da su lokalni izbori održani prije 57 dana, a CIK još nije utvrdio rezultate za Doboj i Srebrenicu niti je donio odluku o poništavanju izbora, iako ih Izborni zakon obavezuje da u roku 30 dana od dana održavanja izbora utvrde i objave rezultate.

Vulić je kazala da CIK nema nijedan dokaz o eventualnim propustima ili prevarena na biračkom mjestima, već samo "špekulacije i priče" kako ne mogu da utvrde rezultate.

Pojasnila je da krivične prijave podnijela protiv predsjednika CIK-a Željka Bakalara, članova CIK-a Suada Arnautovića, Vanje Bjelice-Prutina, Irene Hadžiabdić, Jovana Kalabe, Ahmeta Šantića, te političkih lidera Mirka Šarovića (SDS) i Branislava Borenovića (PDP).

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'