Bosna i Hercegovina     | 12.01.2021. 11:03 |

Šabanović: Pretenciozan i neozbiljan pokušaj Cvijanovićeve da drži lekciju Džaferoviću

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 12. januara (FENA) - Delegat u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske Džemaludin Šabanović kazao je da su posljednje izjave predsjednice entiteta RS Želje Cvijanović usmjerene protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferović pretenciozne i neozbiljne.

-Cvijanović pokušava s visoka komentarisati izjave člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, što je samo po sebi neozbiljno. Ne može jedan nižerangirani entitetski zvaničnik držati lekcije predstavniku najviše izvršne vlasti u državi. Član Predsjedništva ima punu ustavnu ovlast da se bavi vanjskopolitičkim odnosima, i njegovi stavovi u tom smislu nikada nisu isprazni, što je uostalom pokazalo i ograđivanje premijera Crne Gore od upućene čestitke. Isprazno je jedino kada predsjednica entiteta pokušava voditi vanjsku politiku, navodi Šabanović.

On poziva predsjednicu entiteta RS da dobro prouči Ustav Bosne i Hercegovine, kao i entitetski Ustav.

-Vlastima entiteta RS bi bolje bilo da se okrene svojim nadležnostima, te se posvete rješavanju ekonomskih i drugih pitanja osiromašenih građana tog entiteta. To je jedino čime se mogu baviti, a pokušaj da vode vanjsku politiku je – isprazna priča, zaključuje Šabanović.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'