Bosna i Hercegovina     | 12.01.2021. 11:14 |

Delegati BiH danas o revizorskim izvještajima bh. institucija

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počela je danas u Sarajevu, a na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa BiH za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH.

Pred delegatima je i Prijedlog izvještaja o realizaciji Strateškog plana ruralnog razvoja BiH za period od 2018. do 2021. godine, a delegati bi trebali razmatrati i 74 izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji institucija BiH kao i Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2019. godinu.

Izvještaj o namjenskom utrošku grant sredstava u oblasti nauke i kulture za 2018. godine također je na dnevnom redu sjednica Doma naroda.

Predviđeno je i razmatranje nekoliko delegatskih inicijativa među kojima je i inicijativa Denisa Bećirovića kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da u roku od šest mjeseci od dana usvajanja te inicijative, u saradnji s nadležnim organima vlasti, pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi Zakon o zaštiti vode za ljudsku potrošnju u Bosni i Hercegovini.

Također i inicijativa Denisa Bećirovića kojom Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH zadužuje Vijeće ministara BiH da u roku od šest mjeseci od dana usvajanja te inicijative, pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi strategiju prevencije genocida u Bosni i Hercegovini.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana