Stranačke aktivnosti     | 12.01.2021. 12:14 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nakon što su objavljene brojne malverzacije u vezi sa lokalnim izborima u Mostaru, Nezavisni blok poziva Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da pod hitno reaguje i sankcioniše sve one koji su kršili zakon kao i one koji su sistem krađe osmislili i sproveli. Osim što je vidljiva krađa između stranaka za pojedine političke subjekte, posebno je zastrašujući obim krađe preferencijalnih glasova unutar Koalicije za Mostar, a naročito za dva kandidata za Salema Marića (koji je i zastupnik SDA u Parlamentu FBiH, što predstavlja dodatnu odgovornost) i Anela Kljaku (SBB). Osim Tužilaštva, pozivamo i CIK da ponovo prebroji sve glasačke listiće i time otkloni bilo kakvu sumnju, jer sada je već izvjesno da bi nakon ponovnog otvaranja vreća, poimenični sastav Gradskog vijeća izgledao drugačije. 

''Iako su sve oči bile uprte u Mostar, bile na stotine nezavisnih i međunarodnih posmatrača, čak su tu jezdili i predsjednici SDP-a i NS-a Nermin Nikšić i Predrag Kojović, pa su ovi opet masovno pokrali izbore. E zamislite koji je obim krađe kada se izbori dešavaju na prostoru čitave zemlje, posebno na biračkim mjestima koja su u ruralnim sredinama... Jedan od osnovnih zahtjeva od osnivanja Nezavisnog bloka jest promjena izbornog sistema, uvođenje elektronskog glasanja i nakon ovoga u Mostaru, bez tih izmjena izbori više nemaju nikakav demokratski kapacitet'', kaže Senad Šepić, predsjednik NB-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo