Svijet     | 12.01.2021. 14:17 |

Situacija u Bugarskoj normalizira se nakon teškog nevremena

FENA Internet

SOFIJA, 12. januara (FENA) – Situacija u Bugarskoj izazvana teškim nevremenom vraća se u normalu i konstantno se nadzire. Nivoi brana su pod nadzorom i voda će biti ispuštena ukoliko bude neophodno.

Sve kompetentne vlasti sarađuju i spremne su na odgovor, uključujući i reakciju na uzbunu koju podižu pripadnici jasnosti. To je istaknuto na radnom sastanku u utorak koji je sazvao premijer Boyko Borissov povodom teških vremenskih uslova u nekim dijelovima zemlje, saopćila je vladina informativna služba.

Ministar za okoliš Emil Dimitrov izjavio je tokom sastanka da su sve mjere poduzete za nadzor nivoa voda u branama. Dimitrov je kazao da su susjedne Grčka i Turska upozorene da poduzmu preventivne mjere.

Sistem transmisije električne energije u Bugarskoj je pod kontrolom, i tamo gdje je došlo do prekida snabdijevanja, sistem je obnovljen, saopćila je ministrica energetike Temenouzhka Petkova. Kazala je da su timovi za vanredne situacije ojačani i spremni su da odgovore na pozive.

Ministar ekonomije Lachezar Borisov kazao je da trenutno nijedna brana ne predstavlja rizik za ljude.

Ministar unutrašnjih poslova Hristo Terziyski obavijestio je premijera da je u proteklih 24 situacija bila najteža u regiji Smoljan, gdje je kuća srušena pod klizištem. Policajci i vatrogasci evakuirali su dvoje odraslih i dvoje djece. Nije javljeno o bilo kakvim žrtvama, prenosi bugarska nacionalna novinska agencija BTA.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo