Bosna i Hercegovina     | 12.01.2021. 15:05 |

Sastanak o programiranju sredstava iz treće generacije IPA

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 12. siječnja (FENA) - Koordinacijski sastanak na temu programiranja sredstava iz treće generacije Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA III) s fokusom na 2021. i 2022. godinu održan je u Ljubuškom.

Cilj sastanka bio je upoznati predstavnike tijela uprave Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) s aktualnim informacijama iz procesa programiranja, kao i planiranim aktivnostima i rokovima u okviru postojećeg konzultacijskog foruma na cjelodržavnoj razini, a u kojoj sudjeluju i županijski predstavnici tijela uprave.

Na sastanku, kojeg su vodili ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije Ivan Jurilj i pomoćnica ravnatelja Vesna Hrsto, naglašeno je da će se programiranje IPA-e III za dvogodišnju alokaciju odvijati u zahtjevnim vremenskim rokovima (siječanj-veljača 2021. godine), zbog čega je potrebno na što bolji način se pripremiti za kvalitetno sudjelovanje u procesu programiranja, kako bi sve relevantne potrebe ZHŽ-a mogle biti prepoznate i zastupljene u danim sektorima.

Budući da su u ovoj fazi programiranja sredstava, 2021. i 2022. godina, zastupljeni sektori koji su u isključivoj ili indirektnoj nadležnosti županijske razine vlasti, u ovoj fazi je važno nametnuti svoje ideje odnosno projekte koji su spremni za realizaciju, jer je zrelost predloženih akcija odnosno projekata jedan od ključnih kriterija odabira u ovoj fazi programiranja.

Tijekom sastanka zaključeno je kako je nužno intenzivirati komunikaciju između svih relevantnih tijela uprave u Županiji u ovim procesima, kao i s Uredom Vlade ZHŽ-a za europske integracije, kako bi se svi relevantni projektni prijedlozi mogli kanalizirati prema IPA-i, a i prema drugim fondovima po potrebi, a i kako bi se postojeće inicijative mogle identificirati i pravodobno pripremiti za sljedeće faze programiranja, priopćeno je u utorak iz Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo