Bosna i Hercegovina     | 13.01.2021. 09:59 |

Crveni križ FBiH uručio pomoć ugroženom stanovništvu na zapadu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Crveni križ Federacije BiH dostavio je humanitanu pomoć na područja ugrožena zemljotresom u Bosni i Hercegovini.

Ekipa Crvenog križa Federacije BiH na čelu s generalnim sekretarom Namikom Hodžićem posjetila je organizacije Crvenog krsta Kozarska Dubica i Novi Grad u Republici Srpskoj. 

- Mi u Crvenom križu smo porodica i sarađujemo i djelujemo na cijeloj teritoriji BiH. Iako naši kapaciteti nisu veliki nastojimo pomoći jedni drugima i pored toga trudimo se podsticati i motivirati i lokalane zajednice, i građane, i vlasti da budemo solidarni jedni prema drugima jer samo tako možemo prebroditi ove, nažalost, sve složenije krizne situacije s kojim se susrećemo - poručio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić. 

Pomoć za ugroženo stanovništvo ove dvije općine dostavljena je u lokalne organizacije Crvenog krsta odakle će u skladu s potrebama biti distribuirana krajnjim korisnicima.

Dostavljeno je 100 paketa hrane, 100 vreća brašna od po 10 kg, 100 paketa higijene i 200 deka, saopćeno je iz Crvenog križa Federacije FBiH.                                                                                  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana