Bosna i Hercegovina     | 14.01.2021. 09:31 |

Zenička policija nastavlja potragu za dvostrukim ubicom Canerom Taylanom

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 14. januara (FENA) - Zenička policija nastavlja potragu za turskim državljaninom Canerom (Fuat) Taylanom, za kojeg se sumnja da je jučer ujutro, u ulici Nikole Tesle u Novoj Zenici, ubio Zeničane Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.

Ubijeni Odobašić i Mujić, navodno, bavili su se prodajom deviza pa se sumnja da je upravo to bio razlog njihovog sastanka s ubicom. 

- Za sada nema novih detalja, a policijska potraga za počiniteljem se nastavlja i danas - kazala je u izjavi za Fenu portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić.

Policija je sinoć, uz dozvolu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, objavila i sliku osumnjičenog Taylana, koji ima prebivalište u Zenici. Sumnja se da je Taylan, nakon počinjenog krivičnog djela, pobjegao bijelim kombijem te da je imao pomoć još jedne osobe.

Apelira se na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju osobe, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije MUP-a ZDK. U potragu su uključene i druge policijske agencije te Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo