Ekonomija     | 14.01.2021. 10:49 |

Delić: Ministarstvo privrede KS će podržati dugoročne projekte u turizmu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić posjetio je Turističku zajednicu Kantona Sarajevo i sa rukovodstvom i uposlenicima razgovarao o trenutnim radnim aktivnostima i budućim zajedničkim djelovanjima.

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice KS Mufik Muslić informirao je ministra Delića da je zatekao teško stanje sredinom protekle godine, ali da je započeto mnogo projekata i poslova u cilju unapređenja i promocije turizma u KS i šire.

Kazao je da će biti ostvaren rezultat u interesu članova Turističke zajednice, turista i turističke privede uopće.

Ministar Delić je potvrdio da je turizam u protekloj godini pretpio velike štete, te da je u pitanju najbrže rastuća grana koja je najviše pogođena zbog pandemije koronavirusa, budući da poslovanje turističkih djelatnika direktno zavisi od aktivnosti koje su ograničene preporukama i mjerama prevencije širenja virusa, poput organizacije sajmova, zatvorenih granica.

Istaknuo je da će, u skladu sa nadležnostima, pružati podršku Turističkoj zajednici KS u budućem djelovanju, naglasiviši da ta podrška ide u razvojnom smjeru i da će biti podržani projekti koji daju novu vrijednost, od kojih će turizam imati dugoročnu korist, to jest projekti koji će doprinijeti dugoročnoj stabilnosti preduzeća, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta