Bosna i Hercegovina     | 14.01.2021. 15:01 |

Kozlić i Huskić razgovarali o ulaganjima u školsku infrastrukturu u Tešnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić, sa saradnicima, posjetio je Općinu Tešanj gdje je sa općinskim načelnikom Suadom Huskićem razgovarao o zajedničkom ulaganju u školsku infrastrukturu na području te općine.

- Razgovarali smo o nastavku projekata u 2021. godini, prije svega o nastavku radova na izgradnji novog objekta škole "9. septembar" u Medakovu. Čeka se usvajanje budžeta ZDK, kako bi se ugovorila druga faza radova. Osim toga, ove godine je planiran i projekt utopljavanja OŠ "1. mart" u Jelahu, a ministra Kozlića sam informisao i o projektu dogradnje dvije učionice u ovoj školi - rekao je Huskić.

Vlada ZDK i Općina Tešanj finansirali su i nedavno završene radove na utopljavanju OŠ "Huso Hodžić" u Tešnju, a ovom prilikom razgovarano je i o opremanju prostorija te škole za potrebe dodatnog obrazovanja u oblasti CNC tehnologija i robotike, saopćeno je iz press Službe ZDK-a.

Ministar Kozlić pohvalio je agilnost administracije Općine Tešanj i načelnika Huskića, kao i posvećenost zajedničkim projektima čiji je cilj unapređenje uslova za izvođenje nastavnog procesa i boravak djece u školi.

- Prošle godine smo okončali projekt izgradnje četiri nove fiskulturne sale na području Tešnja. Nadam se da ćemo uspješno nastaviti saradnju i u ovoj godini - rekao je Kozlić.

Kozlić i Huskić nakon sastanka obišli su školske objekte, gdje su im predstavljeni planirani projekti.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo