Ekonomija     | 14.01.2021. 15:17 |

Vlada FBiH - Nastaviti pratiti uticaj pandemije Covid - 19 na privredni sektor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Vlada Federacije BiH danas je na sjednici upoznata o informaciji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta o uticaju pandemije COVID-19 na privredni sektor u FBiH za period juni - oktobar 2020. godine, te zadužila resorna federalna ministarstva i Razvojnu banku FBiH da nastave pružanje podrške ugroženim privrednim subjektima.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta zaduženo je da nastavi praćenje uticaja pandemije COVID-19 na privredni sektor u FBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Porezna uprava Federacije BiH dostavila je, za potrebe izrade ove informacije, podatke o broju zaposlenih i aktivnih, novoregistrovanih i „ugašenih” poslovnih subjekata - pravnih osoba i samostalnih poduzetnika, po mjesecima, od juna do oktobra 2020.godine.

Podaci o registrovanom prometu s PDV-om su dostavljeni po mjesecima za period juni-novembar 2020. godine. Svi podaci su dostavljeni po kantonima u Federaciji BiH i prema klasifikaciji djelatnosti.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije