Bosna i Hercegovina     | 15.01.2021. 13:59 |

Vlada BPK i Grad Goražde zajedno će realizirati projekte u interesu građana

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15.januara (FENA) – Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i ministri u Vladi danas su održali prvi sastanak sa novoizabranim gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem i njegovim pomoćnicima.

S obzirom na to da je u proceduri izrada kantonalnog budžeta kao i budžeta Grada Goražde, razgovarano je o projektima koje bi zajednički trebali realizirati u ovoj godini te saradnji u realizaciji projekata koji će biti delegirani prema višim nivoima vlasti. 

- Posla je puno ispred nas, nećemo moći sve isfinansirati iz vlastitih sredstava, iz razloga koji je već poznat, a to je da je budžet BPK Goražde, kao i budžet Grada Goražde, pretrpio puno posljedica uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19. Na osnovu sporazuma koji imamo, zajednički ćemo nastupati kako prema Kantonu Sarajevo tako i prema federalnom nivou vlasti u cilju obezbjeđenja finansijskih sredstva za realizaciju najznačajnijih projekata, tako da sam uvjerena da ćemo jednom zajedničkom i novom energijom realizirati dosta projekata koji će biti u interesu građana BPK Goražde – istakla je premijerka Aida Obuća.

Naglasila je da se tu se prije svega misli na nastavak projekta  zamjene potisnog cjevovoda, zatim gradske deopnije kao jednog od gorućih problema Grada Goražde a, po riječima premijerke,  podrška neće izostati  ni  infrastrukturi sporta te kulturnim dešavanjima.

- Premijerka i ja u narednom periodu ćemo zajedničkim aktivnostima što prije nastojati da riješimo problem gradske deponije. To je nažalost jedna aktivnost koja se provodi još od 2008.godine, o kojoj je bilo obećanja i  okolnih gradova iz Republike  Srpske, ali ništa nije završeno na kraju.  Uz javnu  i transparentnu politiku prema građanima Grada Goražde, koju ću voditi, smatram da ćemo moći učestvovati u nizu aktivnosti koje će voditi ka rješavanju gorućih problema, a  konkretne prijedloge ću ponuditi građanima na odlučivanje“- kazao je gradonačelnik  Goražda Ernest Imamović. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo