Bosna i Hercegovina     | 16.01.2021. 13:18 |

Udruženje pedagoga sporta Goražde realizuje Školu skijanja na Igmanu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 16. januara (FENA) - Udruženje pedagoga sporta Goražde i ove godine nastavilo je organizaciju Škole skijanja. Interes je i ovaj put izuzetan, a učinak stopostotan - ističu organizatori.

Navode da svi koji je pohađaju steknu osnove ove vještine.

Predsjednik Udruženja pedagoga sporta Elvedin Srkalović podsjeća da se Škola skijanja tradicionalno organizuje tokom zimskog raspusta. Napominje da se odvija na Igmanu gdje, ističe, imaju izuzetne uslove, iako svaki dan vozare do skijališta.

- I pored toga vlada dosad najveći interes pa je već formirana i druga grupa dječaka i djevojčica koja će tri dana u narednoj sedmici učiti skijati. Da li je na sve to uticala pandemija ili se budi svijest građana o značaju ovog sporta, odziv djece je zaista veliki i što je najbitnije, djeca su prezadovoljna - pojašnjava Srkalović.

Napominje da sve troškove finansiraju isključivo roditelji od kojih ovo udruženje ima maksimalnu podršku.

- Skijalište je zahtjevan projekt i kamo sreće da mi u BPK imamo adekvatno uređeno skijalište, ali mi zaista vodimo računa o svemu kada djecu vodimo negdje, da je u blizini hitna pomoć i doktori, jer uvijek može doći do povreda. Djeca moraju skijati na uređenim stazama i na dubokom snijegu i mi smo uvidjeli da, iako nam je pomalo daleko, Igman ima najbolje usove za ovo što mi radimo - ističe Srkalović.

Napominje da tokom trodnevne Škole skijanja djeca savladaju osnovne vještine i proskijaju.

- Zaista su rijetki slučajevi da dijete nije proskijalo i zakačilo se na lift. Uglavnom svi savladaju neke osnove i onda ide nadogradnja. Mnogo djece se svake godine vraća u Školu skijanja.  Naredna grupa budućih skijaša biće i posljednja u ovom ciklusu, jer se vrlo brzo svi vraćamo drugim obavezama - kazao je.

Udruženje pedagoga sporta projekat škole skijanja uspješno realizuje od 2012 godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!