Regija     | 16.01.2021. 15:03 |

Srbiji isporučeno milijun doza kineskog cjepiva Sinopharm

FENA Agencije

BEOGRAD, 16. siječnja (FENA) - Srbiji je u subotu isporučeno milijun doza kineskog cjepiva Sinopharm protiv koronavirusa, a zrakoplov srbijanske zračne kompanije Air Serbia s prvim kontingentom u beogradskoj zračnoj luci dočekao je osobno srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Očekuje se da će u narednih tjedan dana Vučić primiti kinesko cjepivo kako bi se stanovništvu dodatno pokazalo da su sva cjepiva koja je Srbija naručila sigurna, učinkovita i pouzdana.

Vučić je najavio da će od ponedjeljka u Srbiju stići još 19.500 doza cjepiva Pfizer, a u utorak dodatnih 250.000 doza ruskog cjepiva Sputnjik V.

Procedura za nabavu svih cjepiva koja su do sada stigla u Srbiju je ista, a podrazumijeva da se nakon dozvole u matičnoj zemlji ispita u nacionalnoj Agenciji za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS), a taj postupak očekuje i kinesko cjepivo.

Vučić je rekao kako se pregovara sa COVAX-om i o isporuci cjepiva AstraZenece, ocijenivši da bi Srbija do lipnja ili srpnja trebala osigurati pet do šest tipova cjepiva ponuđenog na svjetskom tržištu.

Vučić je danas zatražio da među prioritetima za cijepljenje budu i novinari jer su, obzirom na prirodu posla, rizična skupina.

U Srbiji je u tijeku imunizacija cjepivima Pfizer/BioNTech i Sputnjik V, a uskoro se očekuje da će ALIMS odobriti i kinesko cjepivo Sinopharm, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo