Bosna i Hercegovina     | 18.01.2021. 15:13 |

Hrvatska i Izrael uključeni u projekt melioracije polja Cetinskog sliva

FENA Saopćenje

LIVNO, 18. siječnja (FENA) - U zgradi Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) održan je radni sastanak o projektu melioraciju polja Cetinskog sliva u koji će biti uključeni Ministarstvo za europske i vanjske poslove Republike Hrvatske i Agencije za međunarodnu suradnju države Izrael (MASHAV).

Na sastanku se razgovaralo o trilateralnoj suradnji Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, države Izrael i tri županije u Bosni i Hercegovini koje su naslonjene na teritorij Republike Hrvatske najdužom granicom, a to su Hercegbosanska, Zapadnohercegovačka i Posavska županija.

Razgovori o strateškim odrednicama i potencijalnoj razvojnoj suradnji na današnjem sastanku išli su u smjeru prepoznavanja razvojnih izazova na području HBŽ-a na koji će se budući projekt odnositi.

Nakon što se održe i dodatni radni sastanci s predstavnicima ostalih zainteresiranih strana, do početka veljače kad je planiran službeni posjet predstavnika Izraela i Republike Hrvatske, bit će pripremljen zajednički projekt trilateralne suradnje, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Današnjem sastanku nazočili su predsjednika Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin, županijski ministar financija Draško Dalić, županijski ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Božo Perić, pomoćnica tajnika Vlade za razvoj Ivana Mišković te općinski i gradski načelnici.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana