Servisne informacije     | 19.01.2021. 08:34 |

FHMZBiH - Sredinom sedmice otopljavanje i nestanak jutarnjih minusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 20. januara, bit će pretežno oblačno u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne očekuje se mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na krajnjem jugu i lokalno u Krajini do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stupnjeva. 

Slično vrijeme preovladavat će i u četvrtak, 21. januara. Pretežno oblačno vrijeme se prognozira na području Hercegovine, na zapadu u jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 stupnjeva. 

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u petak, 22. januara. Kiša se prognozira većinom na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabije padavine. Vjetar južnog smjera sa jakim, lokalno i olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 stupnjeva.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo