Sport     | 19.01.2021. 10:33 |

Mnoga talentovana djeca iz kluba Kung Fu Ving Tsun spremna za takmičenja

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 19. januara (FENA) - Pandemija koronavirusa je mnoge usporila u realizaciji zacrtanih planova, pa tako i srebrenički sportski klub Kung Fu Ving Tsun, čiji su članovi prošle godine od planiranih trinaest, učestvovali na tri takmičenja.

Trener kluba Isak Džanić zbog toga izražava žaljenje, jer su, kaže, mnoga talentovana djeca spremna za raznovrsna takmičenja na kojima bi postigli odlične rezultate.

-U decembru smo učestvovali na državnom takmičenju koje je održano putem online platforme. Na takmičenju je učestvovalo osam takmičara i oni su osvojili pet zlatnih, dvije srebrene i jednu bronzanu medalju. Zadovoljan sam tim rezultatima - rekao je Džanić za Fenu.

Klub Kung Fu Ving Tsun ima oko 40 članova, od tog je 15 djece malih pionira, nekoliko kadeta i seniora, a petnaest takmičara je aktivno.

Treninzi se redovno održavaju uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi.

Dvanaestogodišnja sportašica Ajla Husejnović je najuspješnija takmičarka kluba u 2020. godini. 

- Mnogo mi se sviđa ovaj sport, jer se može mnogo naučiti, a na takmičenju pokazujemo ono što smo naučili tokom treniranja. Kada osvojim zlatnu medalju presretna sam, a dosad sam osvojila trinaest zlatnih medalja i jedan pehar - kaže Husejnović, poručivši mladima da se što više bave sportom.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana