Svijet     | 19.01.2021. 13:16 |

Kremlj nije uznemiren pozivima na sankcije Rusiji zbog hapšenja Navalnog

FENA Internet

MOSKVA, 19. januara (FENA) -  Kremlj je saopćio u utorak da neće uzeti u obzir pozive nekih zapadnih zemalja da se uvedu dodatne sankcije Rusiji zbog hapšenja opozicionog političara Alekseja Navalnog, tvrdeći da je njegov slučaj čisto unutrašnje pitanje Rusije.

Navalni, koji je tražio od Rusa da izađu na ulice kako bi protestovali, uhapšen je u nedjelju nakon što se vratio avionom u Rusiju po prvi put otkako je bio otrovan nervnim agensom prošlog ljeta i prebačen je u pritvor na 30 dana.

Litvanija, Latvija i Estonija saopćile su kako žele da ministri vanjskih poslova članica Evropske unije raspravljaju o sankcijama protiv Rusije zbog njenog bavljenja tim slučajem.

Obraćajući se novinarima tokom telekonferencije, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su pozivi Navalnog Rusima da izađu na ulice na proteste protiv njegovog hapšenja alarmantni, ali je kazao da Kremlj ne strahuje od masovnih protesta.

Peskov je također kazao da Navalni mora odgovoriti na otvorena pitanja oko kršenja odredbi njegove uslovne kazne i odbacio je kao nonsens navod da se ruski predsjednik Vladimir Putin plaši opozicionog političara, prenosi Reuters.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'