Stranačke aktivnosti     | 19.01.2021. 16:22 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 19. siječnja 2021. god.
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Susret dr. Čović - ministar Grlić Radman

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović susreo se danas u Zagrebu s ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlić Radmanom.

Prilikom sastanka dužnosnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, nedavno održanim lokalnim izborima u Gradu Mostaru koji su održani nakon dvanaest godina te političkim nastojanju legitimnih političkih predstavnika Hrvata u Bosni i Hercegovini da sačuvaju status konstitutivnog naroda koji im bezuvjetno jamči Ustav BiH.

Dr. Čović je upoznao ministra Grlić Radmana s uočenim izbornim nepravilnostima na nedavnim lokalnim izborima u Mostaru, a koji su uvelike narušili njihov demokratski karakter. Također je upoznao ministra o koracima koje je poduzeo kako bi informirao najviše međunarodne političke predstavnike o navedenim nepravilnostima i njihovom mogućem utjecaju na daljnje pogoršanje političke situacije i međunacionalnih odnosa u BiH. Uz to, upoznao je ministra Grlić Radmana kako je u potpunosti zastala provedba sporazuma o promjeni Izbornog zakona kojeg je 17. lipnja 2020. dogovorio s gospodinom Izetbegovićem pod pokroviteljstvom predstavnika međunarodne zajednice.

Ministar Grlić Radman je tijekom sastanka istaknuo kako Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova bezuvjetno podržavaju legitimne političke zahtjeve legitimnog političkog vodstva Hrvata u Bosni i Hercegovini. Također je iznio da bi ispunjavanje spomenutih zahtjeva nesumnjivo doprinijelo stabilizaciji i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine, a samim time i njezinim euroatlantskim perspektivama i ambicijama.

Na kraju susreta ministar Grlić Radman još jednom istaknuo kako će stvarno ostvarivanje ustavno zajamčene konstitutivnosti i jednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini i dalje biti jedan od političkih prioriteta Republike Hrvatske.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo