Bosna i Hercegovina     | 20.01.2021. 11:58 |

Okolić primio u nastupnu posjetu novog komandanta EUFOR-a

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog komandanta EUFOR-a u BiH general-majora Alexandera Platzera, saopćeno je iz Ministarstsva odbrane BiH.

Zamjenik ministra je general-majoru Platzeru poželio dobrodošlicu u BiH te izrazio očekivanje da će biti nastavljena dobra saradnje Komande EUFOR-a i Oružanih snaga BiH.

Zamjenik Okolić je naglasio izuzetno dobru saradnju sa prethodnim komandantom, uz želju da suradnja bude još više unaprijeđena. Posebno je naglašen značaj predstojeće zajedničke vježbe Oružanih snaga BiH i EUFOR-a.

Novi komandant je upoznat sa svim izazovima sa kojima se Ministartstvo odbrane i Oružane snage BiH susreću (pandemija COVID-19, migrantska kriza). 

General-major Platzer je iskazao interesovanje za oblasti u kojima Komanda EUFOR-a može pružiti pomoć Oružanim snagama BiH. Podsjetio je da je prošle godine, unatoč pandemiji COVID-19, urađeno 80 posto predviđenih vježbi sa Oružanim snagama  BiH.

On vjeruje da će buduće vježbe biti dobra prilika za razmjenu iskustava za obje strane. Osim toga, novoimenovani komadant EUFOR-a je pohvalio angažman Oružanih snaga BiH u ovom izazovnom vremenu u kojem su se pokazale kao faktor koji je uvijek spreman pomoći civilnim strukturama Bosne i Hercegovine.

General-major Platzer je poželio brzo ozdravljenje ministru odbrane BiH Sifetu Podžiću te je naglašena zajednička opredijeljenost za nastavak školovanja kadeta Oružanih snaga BiH u Austriji i ostalim zemljama partnerima.                                                                               

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'