Ekonomija     | 20.01.2021. 16:48 |

Novalić čestitao 70. godišnjicu postojanja i rada 'Bosnalijeka'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Povodom obilježavanja 70. godišnjice postojanja i rada „Bosnalijeka“, premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i u svoje lično, uputio najiskrenije čestitke na tom izvanrednom jubileju.

- Proteklih godina svjedočili smo odličnim rezultatima „Bosnalijeka“, ne samo u povećanju proizvodnje i palete proizvoda, već i smislu modernizacije kompanije, inovativnosti, te povećanju učešća na farmaceutskom tržištu. U tom kontekstu, s ponosom gledamo na uspjeh „Bosnalijeka“ kao najznačajnije i najveće faramceutske kompanije u našoj zemlji - naveo je Novalić.

Dodao je da je ponosan i na činjenicu da je kompanija „Bosnalijek“ bezbroj puta pokazala da je respektabilna kompanija u svijetu, spremna da odgovori najzahtjevnijim zadacima i izazovima međunarodnog farmaceutskog tržišta.

- Vjerujem da ćete nastaviti bilježiti dobre rezultate, i u tom smislu, želim vam mnogo poslovnog uspjeha - istakao je Novalić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!