Bosna i Hercegovina     | 20.01.2021. 17:09 |

Ministrica Gudeljević i veleposlanik Japana o unaprjeđenju suradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević primila je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu novoimenovanog veleposlanika Japana u BiH Makoto Itoa s kojim je razgovarala o unaprjeđenju suradnje dviju zemalja.

U razgovoru su naglašeni velika pomoć i potpora koju Japan pruža Bosni i Hercegovini, a čiji su rezultat brojne donacije u polju zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi. Tijekom razgovora najavljena je i nova donacija kojom će Japan osnažiti zdravstveni sektor u BiH a čija realizacija je u tijeku.

Razmijenili su mišljenja o aktivnostima koje se odnose na nabavu cjepiva za stanovnike BiH. Veleposlanik Japana je naglasio da ni njegova zemlja još nije započela cijepljenje stanovništva protiv zaraznog oboljenja COVID-19.

Ministrica i veleposlanik izrazili su uvjerenje da će Japan uspješno realizirati najveći sportski događaj - ljetne olimpijske igre, koji je prošle godine zbog pandemije otkazan.      

Gudeljević je na kraju još jednom izrazila nadu da će suradnja dviju država biti produbljena kroz sve oblasti kojima se bavi Ministarstvo, posebno ističući kulturu, mlade i sport, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo