Bosna i Hercegovina     | 20.01.2021. 18:09 |

Okolić i Platzer o zajedničkim vježbama Oružanih snaga BiH i EUFOR-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić razgovarao je s novoimenovanim komandantom EUFOR-a u BiH general-majorom Alexanderom Platzerom o zajedničkim vježbama Oružanih snaga BiH i EUFOR-a.

Na sastanku je istaknuta važnost tih vježbi, a osim toga, novi komandant je upoznat sa svim izazovima s kojima se Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH susreću među kojima su pandemija koronavirusa Covid-19 i migrantska kriza.

General-major Platzer podsjetio je da je prošle godine usprkos pandemiji odrađeno 80 posto predviđenih vježbi sa Oružanim snagama BiH, te izrazio uvjerenje da će buduće vježbe biti dobra prilika za razmjene iskustava za obje strane.

Pohvalio je angažman Oružanih snaga BiH u ovom izazovnom vremenu u kojem su se pokazale kao faktor koji je uvijek spreman pomoći civilnim strukturama Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je naglašena zajednička sklonost i opredijeljenost za nastavkom školovanja kadeta Oružanih snaga BiH u Austriji i ostalim zemljama partnerima, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!