Servisne informacije     | 21.01.2021. 08:37 |

Tokom vikenda u BiH oblačno, temperature zraka i do 15 stepeni Celzijusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 22. januara, u većem dijelu Bosne i Hercegovine bit će pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena u sjevernim područjima. Kiša će padati većinom na području Hercegovine, na zapadu i jugozapadu Bosne. Lokalno u centralnim i sjeverozapadnim područjima može padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. U noći na subotu mogući su lokalno i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C. 

 

Isto tako i u subotu, 23. januara, u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina na području Hercegovine, na zapadu i jugozapadu Bosne. U ostalim područjima naše zemlje slabija kiša. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C. 

Posljednjeg dana vikenda, u nedjelju, 24. januara, u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom. U noći na ponedjeljak i u nizinama kratkotrajno može padati snijeg jer se prognozira postepen prestanak padavina tokom noći. Vjetar umjerene jačine. Prijepodne južnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo