Bosna i Hercegovina     | 21.01.2021. 12:35 |

Mandić i Tanović o realizaciji zajedničkih projekata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Načelnici općina Centar i Novo Sarajevo, Srđan Mandić i Hasan Tanović, održali su sastanak na kome su razgovarali o budućoj saradnji i projektima koje ove dvije lokalne zajednice mogu zajednički realizovati.

S obzirom na to da su ove dvije općine susjedne, kako je na sastanku ocijenjeno, postoje velike mogućnosti za zajednički angažman kako bi se podigao kvalitet življenja.

- Prva transverzala je samo jedan od projekata koji je od krucijalnog značaja i za Centar i Novo Sarajevo. Poznato je da ova saobraćajnica prolazi kroz teritorij naših općina i siguran sam da zajedno sa načelnikom Tanovićem možemo uložiti još veći napor kako bi ovaj projekat ugledao svjetlo dana. Naravno, postoji još niz projekata i oblasti u kojima ćemo sarađivati, a sve s ciljem podizanja kvaliteta življenja naših sugrađana - naglasio je Mandić.

Također, razgovarano je i o zajedničkim nastupima i saradnji pri apliciranju za sredstva viših nivoa vlasti.

Na sastanku je dogovoreno i da se susreti načelnika održavaju periodično gdje bi se analizirala dinamika, ali i mogućnosti za pokretanje novih zajedničkih projekata, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu