Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje

Nezavisni blok oštro osuđuje napad migranata na policiju i uništavajunje službenih vozila te izražava riječi suosjećanja sa građanima ilidžanskog naselja Blažuj zbog narušavanja njihove sigurnosti.

Ovo je upravo ono što gradjani Krajine, a najviše Bihaća i Velike Kladuše osjećaju na svojim leđima unazad skoro četiri godine i na što su ukazivali vlastima, od Vijeća ministara, Ministarstva sigurnosti i ostalima. Desilo se preko 3 000 krivičnih dijela, preko 50 zapaljenih kuća, vikendica, ubistava, silovanja...

Također, građani ovih gradova odavno nigdje ne izlaze sami, boje se za svoju imovinu, a usput nemaju razumijevanje od viših niova vlasti koji ko zna zbog kojeg interesa ne žele ih čuti i rasporediti ova lica na više mjesta po BiH, u oba entiteta, u zbirne centre kako bi se migrantska kriza lakše mogla kontrolisati. Osobe bez idetifikacije ne mogu se šetati našom zemljom bez nadzora i raditi šta im volja pa proći bez ikakvih sankcija.

„ Pozivamo sve nivoe vlasti, naročito one čiji je posao da brinu za sigurnost svih građana u BiH, da nas zaštite jer mi ne tražimo ništa osim onog što nam je kao i svakom građanu ustavom zagarantovano a to su mir, sloboda i pravo na dom. Također, moramo čuvati granice naše jedine domovine i promijeniti zakone da se ilegalni prelazak državne granice ne smatra prekršajem, već da je isto krivično djelo na osnovu kojeg počinilac mora izdržavati kaznu zatvora ili biti deportovan. Ako ubrzo ne reagujemo posljedice će biti velike.

Ovo je naša država, čuvajmo je i pri tom ne zaboravimo da je „Čovjek bez države kao pas bez domaćinstva“, zaključila je Elvira Selmanović, potpredsjednica Gradskog odbora NB i vijećnica u Gradskom vijeću Bihać.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.