Bosna i Hercegovina     | 22.01.2021. 08:43 |

Ugovor INZ-a i 'Korpa.ba' - Kupcima još bolja usluga i sigurnija hrana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) i online servis "Korpa.ba" potpisali su u Sarajevu ugovor o partnerskim odnosima i pružanju usluga.

Time je započet proces dodatnog unapređivanja kvaliteta i sigurnosti poslovanja, kao i širenje obima djelovanja oba partnera na području cijele BiH.

Ugovor su potpisali direktor INZ-a dr. Senad Huseinagić i direktor servisa "Korpa.ba" Ermin Brkić. Predmet saradnje bit će standardizacija, uvođenje dodatnog kvaliteta, certificiranje procesa kvaliteta, sigurnosti hrane, dostave i uopćeno cijelog procesa djelovanja.

Navedene aktivnosti bit će implementirane u Sarajevu, Tuzli i Mostaru tokom ove godine i u drugim gradovima BiH u kojima ta dva partnera budu djelovala.

"Korpa.ba" prva domaća platforma za dostavu restoranske hrane i namirnica te drugih proizvoda, čija ideja i koncept su do punog izražaja došli u vrijeme pandemije, sve više dobiva na dodatnom značaju zbog urbanijeg i bržeg načina života.

Na osnovu djelovanja sličnih servisa u Evropi i SAD, pružena je potpuna usluga kako partnerima, restoranima, slastičarnama i sličnim objektima, tako i samom naručiocu, koji putem aplikacije prati tok svoje narudžbe.

Direktor "Korpa.ba" Ermin Brkić podsjeća da su, zbog činjenice da je njihov dostavljački servis nastao u jeku pandemije, obratili posebnu pažnju na odabir partnera, strogu selekciju kurira koje upošljavaju, mogućnost kartičnog plaćanja i sigurnosti u smislu da je plaćanje i preuzimanje narudžbi  bezbjedno.

-U skladu s tim, jasno je da na prvo mjesto stavljamo dobrobit svih naših korisnika. Ovim partnerstvom, ne samo da nastavljamo biti dosljedni našim principima, već dižemo i ljestvicu više te vjerujemo da će naši vjerni partneri i kupci to znati prepoznati - kazao  je.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane  je vodeća javno-zdravstvena ustanova u BiH, koja pruža niz usluga preventivnog djelovanja u zaštiti zdravlja ljudi, životinja, bilja i okoliša, posebno sigurnosti  hrane, kroz edukacije, seminare, monitoringe, laboratorijske analize, DDD mjere.

-INZ nudi kompletan pristup subjektima u poslovanju s hranom, osim  zakonskih propisa koje moraju ispoštovati tako i niz dodatnih stručnih programa podrške, za poboljšanje poslovanja, kvalitet i sigurnosti proizvoda – navodi se. 

Kako se ističe u saopćenju za javnost, jedini u BiH djeluju po konceptu "Jedno zdravlje" (One health), koji obuhvata jedinstveni pristup zdravlju bilja, životinja i ljudi, kao neraskidiv lanac u postizanju sigurnosti zdravlja čovjeka.

Kako je kazao direktor INZ-a dr. Senad Huseinagić, saradnja Instituta i "Korpa.ba" će, s jedne strane, donijeti korist za potrošače koji će imati kvalitetniju i zdravstveno sigurniju uslugu odnosno bit će sigurni da je dostavljanje hrane do njihovih domova ili radnih mjesta realizovano uz poštivanje svih principa sigurnosti hrane i sprečavanja širenja zaraznih bolesti.

-S druge strane, subjekti koji spremaju ili proizvode hranu dobit će također sigurnost u isporuci njihovih proizvoda. Pohvalno je što "Korpa.ba" izuzetnu pažnju posvećuje i tom aspektu pružanja svojih usluga, što pokazuje da su kompanija kojoj je dobrobit korisnika njihovih usluga prioritet. Distribucija hrane na taj način i u velikom obimu je relativna novost na području BiH i važno je da se od početka težište stavi na kvalitet i zdravstvenu sigurnost. To znači da je potrošač u središtu pažnje INZ-a i "Korpa.ba" - istakao je nakon potpisivanja ugovora.

Stručni timovi dvije kompanije radit će na zajedničkim idejama, projektima i širenju saradnje. Svi dostavljači "Korpa.ba" proći će edukacije iz oblasti  sigurnosti hrane i procese najviših sanitarno-higijenskih standarda, koje će dati dodatnu potvrdu kvaliteta krajnjem korisniku.

- S obzirom da popularni online servis bilježi kontinuiran i značajan porast broja narudžbi, uključenih objekata i gradova u kojima djeluje, definirano je da uzajamna saradnja bude proširena na Zenicu, Travnik, Tešanj i druge gradove.

Bit će pružena i povlaštena mogućnost svim objektima u okviru sistema "Korpa.ba" da, pod posebnim uvjetima i u povlaštenom status, budu dio certificiranog "zaokruživanja" sistema zdravstvene i higijenske ispravnosti procesa proizvodnje i distribucije hrane kojeg će provoditi timovi "Korpa.ba" i INZ-a – saopćili su INZ & Korpa.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!