Bosna i Hercegovina     | 22.01.2021. 11:43 |

Općoj bolnici doniran vrijedan ultrazvučni aparat

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Farmaceutska kompanija Abbvie d.o.o. donirala je danas Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' Sarajevo ultrazvučni aparat koji posjeduje multrafrekventnu sondu 3.75 MHZ za color doppler krvnih sudova i abdominalinih organa, vodilicu za biopsiju u navedenoj sondi, linearnu sondu za vizualizaciju površnih tkiva i krvnih žila, i sondu od 7.5 MHZ, za postavljanje centralnih venskih katetera s dopplerom, softwareima i printerom.

Vršilac direktora Opće bolnice prof.dr. Ismet Gavrankapetanović i specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterohepatolog prof. dr. Azra Husić Selimović zahvalili su predstavnicima Kompanija Abbvie za vrijedan medicinski aparat, prvi takve vrste u Općoj bolnici, koji će omogućiti kvalitetniju uslugu našim pacijentima, navode iz Opće bolnice.

Kako se naglašava u saopćenju za javnost, radi se o sofisticiranom ultrazvučnom aparatu, koji će danas biti instaliran u Kabinetu za gastroenterohepatološku dijagnostiku na Odjeljenju za interne bolesti.

- Pomoću toga ćemo omogućiti kvalitetniju i precizniju dijagnostiku potom i terapiju za pacijente oboljele od bolesti probavnog trakta, bolesti jetre, upalnih bolesti crijeva i drugih gastrointestinalnih oboljenja, uključujući i maligne bolesti - rekao je prof. Gavrankapetanović i u ime pacijenata i osoblja Opće bolnice uputio iskrenu zahvalnost donatorima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'