Bosna i Hercegovina     | 22.01.2021. 15:23 |

Epidemiološka situacija u ZDK se stabilizira

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić rekao je da je epidemiloška situacija u ovom kantonu još nepovoljna, ali da se u zadnje vrijeme stabilizira.

- U zadnjih sedam dana imamo 46 novootkrivenih slučajeva. Ranije smo sedmično imali i do 300 novih slučajeva, što ukazuje da broj pozitivnih polako opada - rekao je Jupić nakon sjednice Kriznog štaba ZDK-a, navodeći da je u ovom kantonu do sada potvrđeno ukupno 6.682 slučajeva zaraze koronavirusom.

Krizni štab izvršio je raspodjelu donacije Evropske unije u zaštitnim odijelima i maskama, kao i donaciju Savezne Republike Njemačke od 1.007 puls oksimetara te pet aparata ventilatora za neinvazivnu ventilaciju. Četiri ventilatora će biti dodijeljena Kantonalnoj bolnici Zenica, a jedan Općoj bolnici Tešanj, saopćeno je iz Press službe ZDK.

- Donacija iz SR Njemačke je vrlo značajna, jer su puls oksimetri vrlo korisni za tretiranje i praćenje covid pozitivnih pacijenata koji su na kućnom liječenju i to će biti velika pomoć kako našim pacijentima tako i zdravstenom sektoru - rekao je Jupić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo