Ekonomija     | 22.01.2021. 15:55 |

United Grupa preuzela bugarsku Novu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Telekomunikacijski i medijski operater United Grupa objavio je danas da je završio akviziciju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi. 

Televizija sa nacionalnom frekvencijom NOVA TV, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma Net Info, koju posjećuje čak 80 posto stanovnika Bugarske u prosjeku svakog mjeseca i četiri radio stanice, dio su Nova Broadcasting Group.

U okviru United Grupe u BiH posluje kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1.

Izvršna direktorica United Grupe Victoriya Boklag izjavila je da je Bugarska atraktivno tržište za njih i Nova će kao dio Grupe nastaviti da jača svoj položaj.

Poslovanje Nova Broadcasting Group u okviru United Grupe nadziraće Dirk Gerkens, bivši direktor RTL-a, televizijski stručnjak koji ima više od 25 godina iskustva u medijima.

Akvizicija Nova Broadcasting Group je dio strategije United Grupe da posjeduje i telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima posluje. Platforma United Grupe kombinuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskoj sadržaja u jugoistočnoj Evropi.

Medijski ogranak United Grupe, United Media, proizvodi više od 20.000 sati originalnog sadržaja svake godine i emituje više od 30 kanala koji su dostupni za terestrijalnu, kablovsku, DTH, OTT i IPTV distribuciju, saopćeno je iz United Grupe.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo