Ekonomija     | 22.01.2021. 18:08 |

Sastanak Delića i Kafedžića: Uskoro registri poticaja u Kantonu Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Na današnjem radnom sastanku predstavnika Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, koje je predvodio ministar Adnan Delić, i predstavnika Ureda za borbu protiv korupcije i kontrolu kvaliteta KS i njihovog šefa Erduan Kafedžić najavljeno je da će uskoro biti  uspostavljeni registri poticaja u Kantonu Sarajevo.

 Nakon iznesenog i obrazloženog prijedloga šefa Ureda Kafedžića, ministar Delić je prihvatio inicijativu da se uspostave registri poticaja maloj privredi i poljoprivredi u Kantonu Sarajevo.

Na sastanku su dogovorene i konkretne aktivnosti u cilju poboljšanja transparentnosti procesa dodjele ove vrste novčanih sredstava subjektima male privrede i poljoprivrednim proizvođačima sa područja Kantona Sarajevo.

 Naglašeno je i kako se, između ostalih, ove aktivnosti odnose na izmjenu akata koji regulišu dodjelu ove vrste budžetskih sredstava od strane Ministarstva, kao i uspostavljanje predmetnih registara poticaja maloj privredi i poljoprivredi, koji će biti instalirani u okviru postojećeg informacionog sistema Ureda.

-Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo  će u roku od 40 dana pripremiti prijedloge akata koje će dostaviti Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje i donošenje, a sve u cilju stvaranja pravnog okvira za uspostavu predmetnih registara, a koji će služiti kao antikoruptivni alati za praćenje dodjele i utroška budžetskih sredstava kroz procese poticaja - obrazložio je ministar Delić nakon sastanka, prenosi u saopćenju Služba za protokol i press KS.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo