Bosna i Hercegovina     | 22.01.2021. 18:15 |

Klub Bošnjaka: Nastavak obespravljivana i majorizacije Bošnjaka u Stocu

FENA Saopćenje

STOLAC, 22. siječnja (FENA) - Općinsko vijeće Stolac odbilo je na dnevni red današnje sjednice tog tijela uvrstiti točku izbora predsjednik Općinskog vijeća, priopćio je Kluba Bošnjaka.

"Odbijanjem da se izvrši izbor predsjednika s ciljem da se njegova ovlaštenja, protivno Ustavu, Statutu i Poslovniku, prenesu na potpredsjednika koji je hrvatske nacionalnosti kao i načelnik općine, odraz je nastojanja potpunog obespravljivana i majorizacije Bošnjaka u općini Stolac", navodi se u priopćenju za javnost Kluba Bošnjaka u Općinskom vijeću Stolac.

Kada je u pitanju općinski proračun u priopćenju se navodi da je odbijeno svih deset amandmana koji su podnijeli bošnjački vijećnici, a kojima se tražila ravnomjerna raspodjela sredstava.

"Svaki amandman je odbijen, čime je još jednom potvrđeno da budžet punimo svi, bez obzira na nacionalnost, a njime ekskluzivno raspolažu Hrvati. Ovakvim stavom vladajuća politika HDZ-a je i na ovoj sjednici iskazala istrajnost u negiranju svih građanskih, ekonomskih, socijalnih, političkih i drugih Ustavom zagarantiranih prava Bošnjaka u općini Stolac, što je nastavak politike diskriminacije i segregacije Bošnjaka općine Stolac", poručili su iz Kluba Bošnjaka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'