Servisne informacije     | 24.01.2021. 09:18 |

U BiH jutros pretežno oblačno vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - U Bosni  i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni pada slaba kiša, a na planinama slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -5, Ivan-sedlo 2, Livno, Zenica 5, Bugojno, Sarajevo-Bjelave, Široki Brijeg 6, Gradačac, Grude, Sanski Most, Tuzla 7, Bihać 8, Mostar 9, Neum 11 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 927 hPa, za 15 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana kiša u Hercegovini, Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Na planinama snijeg. U večernjim satima padavina u cijeloj zemlje. U Hercegovini kiša, a u Bosni kiša koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavina na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni. Krajem dana i u večernjim satima vjetar će promijeniti smjer na zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 13 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom poslije podne i tokom noći. U kasnim večernjim satima očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Dnevna temperatura oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo