Kultura     | 25.01.2021. 08:54 |

Prijem novih članova u Mješoviti hor 'Lege Artis' Tuzla 1. i 4. februara

FENA Saopćenje

TUZLA, 25. januara (FENA) - Odlukom Skupštine Muzičkog obrazovnog centra (MOC) "Lege Artis" Tuzla, 1. i 4. februara ove godine bit će održana audicija za prijem novih članica i članova u Mješoviti hor "Lege Artis" Tuzla. 

Mješoviti hor "Lege Artis" Tuzla prepoznatljiv je kulturni brend grada Tuzla, koji je u devet godina postojanja zabiježio više od dvije stotine nastupa u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je deset odličja sa međunarodnih horskih festivala takmičarskog karaktera te organizator brojnih manifestacija u Tuzli, a među najprepoznatljivijima jeste Međunarodni horski šampionat "Lege Artis" Tuzla i Tradicionalni novogodišnji koncert Mješovitog hora "Lege Artis" Tuzla. Horom rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja, maestro Jasmin Hasić.

Probe mješovitog hora "Lege Artis" održavaju se dva puta sedmično (ponedjeljkom i četvrtkom) u večernjem terminu, uz poštivanje epidemioloških mjera propisanih od Kriznog štaba.

Audicija će biti održana u prostorijama MOC "Lege Artis" Tuzla, u ul Kaldrma br. 2 (preko puta Jalske džamije), a mogu učestvovati građani uzrasta od 15 godina starosti pa na više, saopćeno je iz MOC "Lege Artis" Tuzla.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'