Bosna i Hercegovina     | 25.01.2021. 14:23 |

Uhićene dvije osobe na prosvjedu zdravstvenih radnika u Mostar

FENA Denis Leko

MOSTAR, 25. siječnja (FENA) - Za vrijeme današnjeg prosvjednog okupljanja zdravstvenih radnika Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) pred zgradom Vlade HNŽ-a u Mostaru uhićene su dvije osobe zbog narušavanja javnog reda i mira, potvrdio je za Fenu glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

- Dvije osobe lišene su slobode zbog narušavanja javnog reda i mira, i one se prekršajno obrađuju u policijskoj stanici Mostar-Centar - kazao je Marić.

Vezano za postavljanje šatora kod zgrade županijske Vlade iz MUP-a navode kako su lokacije predviđene odlukom za takva javna okupljana SRC Kantarevac i plato Sjevernog logora.

"Mjesno i stvarno nadležna PU Mostar pisanim je putem upozorila organizatore prosvjeda da su dužni pridržavati se odredba Zakona o javnom redu i miru, Zakona o sigurnosti prometa na cestama BiH, kao i svih epidemioloških mjera naloženih naredbom Kriznog stožera ministarstva zdravstva FBiH", poručili su iz županijskog MUP-a.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu Hercegovačko-neretvanske županije Dalibor Vuković kazao je ranije danas kako sindikati sve rade zakonito te da je parcela na kojoj su postavljeni šatori privatni posjed ustupljen na korištenje od strane vlasnika.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom