Bosna i Hercegovina     | 25.01.2021. 15:26 |

KS-Produžen Kolektivni ugovor za službenike organa uprave i sudske vlasti u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto zajedno sa premijerima i predstavnicima ostalih kantona u Federaciji BiH potpisao je danas Sporazum o produženju primjene Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Sporazum je sa predstavnicima Kantona potpisao predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH Samir Kurtović. 

Primjena Kolektivnog ugovora produžena je na period od 12 mjeseci.

Kako je istaknuto, Samostalni sindikat je blagovremeno dostavio prijedlog tog sporazuma na razmatranje i usvajanje Vladi FBiH i vladama kantona. 

Po riječima predsjednice Koordinacionog odbora sindikalnih organizacija KS Višnje Ljubijankić, Kanton Sarajevo je, u okviru propisanih procedura, pribavio neophodne saglasnosti i odluke o prihvatanju ovog sporazuma i od Grada Sarajevo i svih općina u Kantonu, kao i ovlaštenja da premijer KS potpiše ovaj sporazum u njihovo ime, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana