Stranačke aktivnosti     | 25.01.2021. 15:16 |

Priopćenje za javnost Naše stranke Mostar

FENA Saopćenje

25. 1. 2020.

Naša stranka Mostar: Podrška zdravstvenim radnicima u HNK - ministar Opsenica mora podnijeti ostavku

Gradski odbor Naše stranke u Mostaru uputio je podršku zdravstvenim radnicima koji su danas demonstrirali u HNK te osudio napade na njih.

„Naša stranka podržava zahtjeve zdravstvenih radnika i najstrožije osuđuje napade na njih, kao i nerad i pasivnost Vlade HNK. Fizički napad na zdravstvene radnike smatrat ćemo političkim pritiskom, a napadače stranačkim milicijama ako se pod hitno svi ne privedu pravdi. Također, tražimo ostavku Gorana Opsenice, ministra zdravstva u HNK. Ministar Opsenica otkako je stupio na funkciju isključio izaziva skandale. Njegovo ignorisanje pa i nipodaštavanje zahtjeva sindikata zdravstvenih radnika u vrijeme pandemije predstavlja ozbiljno ugrožavanje javnog zdravlja i sigurnosti građana. Zahtjevi koje su zdravstveni radnici postavili pred Vladu su realni i predstavljaju minimum ispod kojeg se uslovi rada i života zdravstvenih radnika ne mogu smatrati dostojanstvenim.“

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'