Bosna i Hercegovina     | 25.01.2021. 17:27 |

Poljo učestvovao na online sastanku predsjednika Litvanije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Litvaniju sa sjedištem u Kopenhagenu Emir Poljo učestvovao je danas na tradicionalnom godišnjem sastanku  predsjednika Litvanije Gitanasa Nausėda sa ambasadorima akreditovanim u toj zemlji koji je zbog epidemiološke situacije održan putem online platforme.

Predsjednik Litvanije se u svom uvodnom govoru osvrnuo na izazove koje je donijela 2020., te je podsjetio da je njegova zemlja 11. marta 2020. proslavila 30 godina nezavisnosti i slobode, što litvanski narod duboko cijeni.

Pozvao je sve države da poštuju suverenitet jedni drugih, da ulažu zajedničke napore u saradnju, i posebno istakao vezu sa partnerima iz istočne Evrope koji su među prvim vanjskopolitičkim prioritetima njegove zemlje.

Naglasio je da Litvanija odlučno brani demokratske vrijednosti, ljudska prava i slobode, suverenitet i teritorijalni integritet i snažno podržava euroatlantske težnje zemalja Istočnog partnerstva.

Nakon što se doajen diplomatskog kora zahvalio predsjedniku, ambasadori su dobili priliku se uključiti i postavljati pitanja, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta