Servisne informacije     | 26.01.2021. 07:55 |

U BiH oblačno vrijeme, na Bjelašnici -12 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -12; Ivan-sedlo -4; Bugojno i Sarajevo -1; Bihać, Gradačac, Grude, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Jajce i Livno 1; Široki Brijeg 4; Mostar i Trebinje 5; Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933Pa, za 11hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će povremeno padati slab snijeg ili susnježica, uglavnom u centralnim i istočnim područjima. U većem dijelu Hercegovine prije podne postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U Sarajevu oblačno. Povremeno će padati slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo