Bosna i Hercegovina     | 26.01.2021. 10:19 |

Počela sjednica Predstavničkog doma FBiH, zastupnici o posljedicama pandemije

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Počela je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, 18. redovna koja se održava u online formatu.

Prva najavljena tačka dnevnog reda je Informacija Vlade Federacije BiH o posljedicama pandemije Covid-19 na privredu i zdravstvo u Federaciji BiH.

Najavljeno je razmatranje i nekoliko zakonskih akata među kojima su Prijedlog zakona o stečaju (hitni postupak), Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici (skraćeni postupak), Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Federaciji BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama.

U nacrtu je, među brojnim drugim tačkama dnevnog reda, predložen i Zakon o zaštiti uzbunjivača u Federaciji BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputila zastupnica Sabina Ćudić.

Zastupnik Damir Mašić predložio je da na dnevnom redu danas budu i zaključci parlamentarne komisije za sigurnost, čija je sjednica održana nedavno u Bihaću, a vezani su za stanje na tom području uzrokovano migrantskom krizom.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom