Bosna i Hercegovina

U mostarskoj 'covid bolnici' dvoje umrlo, u HNŽ-u 37 pozitivnih

Saopćenje, Foto FENA/Arhiv

MOSTAR, 26. siječnja (FENA) - U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom posljednja 24 sata preminula je žena iz Čapljine rođena 1937. godine i muškarac iz Tomislavgrada rođen 1960. godine, a na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u istom razdoblju registrirano je 37 covid-pozitivnih osoba.

Na bolničkom liječenju trenutno je 56 pacijenata, od kojih je osam na invazivnoj i dvoje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je jedanaest, a otpušteno pet pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar testirano je 467 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 37, i to: 17 iz Mostara, po troje iz Konjica i Jablanice, po četvero iz Čapljine i Čitluka, petero iz Prozora-Rame i jedno iz Neuma.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 72 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1675 rješenja. Ukupno je izdano 24246 rješenja, priopćio je u utorak Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

(FENA) R.G.