Bosna i Hercegovina     | 26.01.2021. 14:14 |

'Moja adresa: Srebrenica' - Tužilaštvo da pokrene istragu o prisluškivanju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - Iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” objavljeno je da su zaprepašteni izjavom predsjednika OO SNSD-a Srebrenica Radomira Pavlovića prilikom gostovanja u emisiji RTRS-a da je MUPRS-a presretao razgovore i snimao sastanke Inicijative i članova Centralne izborne komisije BiH.

- Time su potvrđeni naši stavovi o diskriminaciji Bošnjaka prilikom vađenja ličnih karata u Srebrenici, te nastavljeni pritisci i progon Bošnjaka  iz Srebrenice - rekao je Sadik Ahmetović, predsjednik Izbornog štaba “Moja adresa: Srebrenica”.

Dodao je da policija ima zakonsku obavezu da demokratskim nadzorom nadgleda izborni proces kako bi izbori bili fer i demokratski, a da se policija RS-a se stavila na jednu stranu, na stranu srpskog naroda i suprotno zakonu presretala razgovore i slušala članove Inicijative i CIK-a BiH, te takvim svojim postupcima narušila demokratski integritet izbora u Srebrenici. 

Ahmetović je rekao da je jednonacionalna policija RS-a samo potvrdila da se ništa nije promijenila od jula 1995. kada je počinila zločin genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

- Pozivamo Tužilaštvo BiH da odmah pokrene istragu ko je i po čijoj naredbi slušao i snimano članove Inicijative 'Moja adresa: Srebrenica', u suprotnom ćemo razmotriti da li MUPRS-a može nadgledati izborni proces u Srebrenici i u skladu s tim ćemo donositi naše odluke vezane za ponavljanje izbora - istakao je Ahmetović, saopćeno je iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije