Bosna i Hercegovina     | 26.01.2021. 16:12 |

Platzer upoznao članove Komisije za sigurnost o planovima Misije EUFOR-a u 2021.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26.januara (FENA) – Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnosti BiH Asim Sarajlić i članovi Zajedničke komisije Marina Pendeš, Bariša Čolak, Šemsudin Mehmedović, Sanja Vulić, Dženan Đonlagić i Dragan Mektić danas su u nastupnu posjetu primili novog komandanta EUFOR-a, generalmajora Alexandera Platzera.

Tokom susreta članovi Zajedničke komisije upoznali su generala Platzera i njegove saradnike sa aktivnostima Zajedničke komisije u proteklom periodu, kao i sa planiranim  aktivnosti u 2021. Godini, saop’eno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Posebno se razgovaralo o migranskoj krizi, stanju sigurnosti, kao i o općem stanju u sektoru odbrane i sigurnosti.

Članovi Komisije posebno su izrazili zadovoljstvo prošlosedmičnom radnom posjetom Ministarstvu sigurnostii BiH, tokom koje su se detaljno upoznali o problemima u vezi sa migrantskom krizom.

Tokom sastanka bilo je riječi i o aktivnostima Oružanih snaga BiH, potrebi njihovog opremanja za pomoć civilnom stanovništvu, procesu vojnog deminiranja, kao i o nizu drugih pitanja koja su prioriteti u ovoj godini.

General Platzer upoznao je članove Zajedničke komisije sa planovima Misije EUFOR-a u 2021. godini, te mogućnostima unapređenja saradnje u skladu sa mandatom Misije i pozitivnim iskustvima u dosadašnjoj saradnji EUFOR-a sa institucijama BiH, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta