Najave     | 27.01.2021. 09:59 |

TI BiH predstavlja izvještaj o Indeksu percepcije korupcije za 2020. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Transparency international u BiH (TI BiH) objavit će sutra rezultate globalnog izvještaja o Indeksu percepcije korupcije (CPI – Corruption Perceptions Index) za 2020. godinu.

Indeks percepcije korupcije koji svake godine objavljuje Transparency International je globalno najpriznatiji indikator rasprostranjenosti korupcije u javnom sektoru. Ove godine je obuhvatio 180 država i teritorija, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, a temelji se na ekspertskim analizama kao i anketama predstavnika poslovnih zajednica širom svijeta, saopćeno je iz TI BiH.

Fokus CPI za 2020. godinu je pojava korupcije u doba pandemije Covid 19, gdje se pokazalo da se ne radi samo o zdravstvenoj i ekonomskoj, nego i korupcijskoj krizi. Zemlje sa rasprostranjenom korupcijom pokazale su se i najmanje sposobne za rješavanje krize koju je pratilo i urušavanje demokratskih standarda.

Medijima će se na prezentaciji obratiti predsjedavajući Upravnog odbora TI BiH Srđan Blagovčanin i izvršni direktor TI BiH Ivana Korajlić. 

Izvještaj će biti predstavljen na pres konferenciji u četvrtak, 28. januara u Sarajevu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo