Najave     | 28.01.2021. 09:26 |

Sutra promocija dokumenta 'Mediji u BiH - sadašnjost i budućnost'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Alumni asocijacija Škole za političke studije Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini sutra organizira promociju dokumenta "Mediji u Bosni i Hercegovini – sadašnjost i budućnost".

U izradi dokumenta su učestvovali alumnisti Škole za političke studije Vijeća Evrope u BiH – medijski profesionalci, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Parlamenta FBiH, Parlamentarne skupštine BiH, predstavnici drugih institucija i nevladinog sektora.

- Ideja kojom smo se vodili tokom izrade ovog 'Policy brief'-a bila je da međusobni dijalog politike i civilnog sektora koji njegujemo unutar škole i Alumni asocijacije Škole za političke studije Vijeća Evrope pretočimo i u pisani dokument kojim ćemo napraviti presjek sadašnjeg stanja u oblasti medija i zajednički usaglasiti i kreirati preporuke za poboljšanje zakonskog okvira i korake za daljnje djelovanje, navodi se najavi promocije.

Iz Alumni asocijacije također navode kako su im pomogli i predstavnici novinarskog esnafa i institucija na konferenciji koja je održana krajem septembra na Jahorini.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'